Gizi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg teavaj
Csoki “lekvár”:
- 1,5 dl víz
- 3 kk porcukor
- 3 kk darált kávé
- 2 kk kakaópor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Habhoz:
- 7,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajjal elmorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a diót és a cukrokat. Elosztjuk a tésztát 5 egyenlő részre (kb 20 dkg-os részek lesznek), majd egy lapostányérral kimérjük, hogy mekkorára nyújtsuk őket. Sütőpapírra vagy alufóliára téve, 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A lapok először felhólyagosodnak, de ha kihűlnek megszilárdulnak. A többi lapot is kisütjük.
A csokis krémhez a vízben elkeverjük a porcukrot, kávét, kakaóport, majd feltesszük főzni. Amikor forr levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. Ez fogja besűríteni.
A behűtött tejszínt keményre felverjük.
A töltésnél az alsó lapot megkenjük a csokis résszel, erre jön a tejszín ötöd része, majd minden lapnál így járunk el. A tetejére szórhatunk porcukrot.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szépen lehet szelni.
Nagyon fincsi és kiadós torta. A fiam már este fűrészelni akarta, alig bírta kivárni.
Jó étvágyat kívánok a Gizi tortához :)