Gizi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg teavaj
Csoki “lekvár”:
- 1,5 dl víz
- 3 kk porcukor
- 3 kk darált kávé
- 2 kk kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Habhoz:
- 7,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajjal elmorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a diót és a cukrokat. Elosztjuk a tésztát 5 egyenlő részre (kb 20 dkg-os részek lesznek), majd egy lapostányérral kimérjük, hogy mekkorára nyújtsuk őket. Sütőpapírra vagy alufóliára téve, 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A lapok először felhólyagosodnak, de ha kihűlnek megszilárdulnak. A többi lapot is kisütjük.
A csokis krémhez a vízben elkeverjük a porcukrot, kávét, kakaóport, majd feltesszük főzni. Amikor forr levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. Ez fogja besűríteni.
A behűtött tejszínt keményre felverjük.
A töltésnél az alsó lapot megkenjük a csokis résszel, erre jön a tejszín ötöd része, majd minden lapnál így járunk el. A tetejére szórhatunk porcukrot.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szépen lehet szelni.
Nagyon fincsi és kiadós torta. A fiam már este fűrészelni akarta, alig bírta kivárni.
Jó étvágyat kívánok a Gizi tortához :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

