Gesztenyés-vaníliás torta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg gesztenyemassza
- tej
- 0,25 kg cukor
- 0,5 kg darált keksz
Krém:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 1 kocka vaj
- 5 ek cukor
- 1 színtelen zselatin
Tetejére:
- 2 tasak habtejszín
Elkészítése:
A gesztenyemasszát,a darált kekszet a cukrot és a tejet összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól összeáljon a massza. Ezt kerek csatos tortaformába elhelyezzük. Megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a vajat és a zselatint. Majd ha kihűlt, elsimítjuk a tortaformában. A tetejére készítünk tejszínhabot és ráteszük. 4 órát állni hagyjuk.Tálalás előtt szétkapcsozzuk a tortaformát,és fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

