Gesztenyés-vaníliás torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • tej
  • 0,25 kg cukor
  • 0,5 kg darált keksz

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 1 kocka vaj
  • 5 ek cukor
  • 1 színtelen zselatin

Tetejére:

  • 2 tasak habtejszín

Elkészítése:
A gesztenyemasszát,a darált kekszet a cukrot és a tejet összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól összeáljon a massza. Ezt kerek csatos tortaformába elhelyezzük. Megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a vajat és a zselatint. Majd ha kihűlt, elsimítjuk a tortaformában. A tetejére készítünk tejszínhabot és ráteszük. 4 órát állni hagyjuk.Tálalás előtt szétkapcsozzuk a tortaformát,és fogyaszthatjuk.