Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés torta recept

Gesztenyés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1,5 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 1 cs gesztenyemassza
    • 4 ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 kg keksz összetörve
    • 3 dl tej
    • 1/4 rumaroma

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport. A lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.

    A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.

    Az alsó lapra rásimítjuk a krém felét, majd a kekszes tölteléket és a maradék krémet, majd befedjük a piskótával. A tetejét csokimázzal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá