Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1,5 ek kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 cs gesztenyemassza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 1/2 kg keksz összetörve
- 3 dl tej
- 1/4 rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport. A lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az alsó lapra rásimítjuk a krém felét, majd a kekszes tölteléket és a maradék krémet, majd befedjük a piskótával. A tetejét csokimázzal díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »