Gesztenyés torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1,5 ek kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 cs gesztenyemassza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 1/2 kg keksz összetörve
- 3 dl tej
- 1/4 rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport. A lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az alsó lapra rásimítjuk a krém felét, majd a kekszes tölteléket és a maradék krémet, majd befedjük a piskótával. A tetejét csokimázzal díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.