Gesztenyés torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1,5 ek kakaópor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Töltelék:

  • 1 cs gesztenyemassza
  • 4 ek baracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 kg keksz összetörve
  • 3 dl tej
  • 1/4 rumaroma

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport. A lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.

A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.

Az alsó lapra rásimítjuk a krém felét, majd a kekszes tölteléket és a maradék krémet, majd befedjük a piskótával. A tetejét csokimázzal díszíthetjük.