Gesztenyés torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek víz
- 30 dkg liszt
- 38 dkg kristálycukor
- 1/2 cs sütőpor
Krémhez:
- 2 cs gesztenyemassza
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 ek vízzel kikeverjük. A tojásfehérjét 6 ek vízzel, a maradék 8 dkg cukorral felverjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához.Lassan összekeverjük, majd a tojásfehérjének a felét is hozzáadjuk. A fent maradt lisztbe tesszük a sütőport,ezt szintén a tojássárgájához lassan keverjük. Végül a fent maradt tojásfehérjét is beleforgatjuk a masszába. Kivajazott,lisztezett tortasütőbe öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Krém: a tejben felfőzzük a pudingot. Amíg hűl addig kikeverjük vajjal a gesztenyemasszát és a cukrot. Felverjük a habtejszínt. Amikor a puding kihűlt hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert habtejszín felét. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az alsó lapját megkenjük a krémmel,erre jön a következő piskóta cikk, majd megint krém és a harmadik piskóta cikk. A torta tetejét és körbe bevonjuk a megmaradt krémmel,majd ízlés szerint díszítjük.