Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek víz
- 30 dkg liszt
- 38 dkg kristálycukor
- 1/2 cs sütőpor
Krémhez:
- 2 cs gesztenyemassza
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 ek vízzel kikeverjük. A tojásfehérjét 6 ek vízzel, a maradék 8 dkg cukorral felverjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához.Lassan összekeverjük, majd a tojásfehérjének a felét is hozzáadjuk. A fent maradt lisztbe tesszük a sütőport,ezt szintén a tojássárgájához lassan keverjük. Végül a fent maradt tojásfehérjét is beleforgatjuk a masszába. Kivajazott,lisztezett tortasütőbe öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Krém: a tejben felfőzzük a pudingot. Amíg hűl addig kikeverjük vajjal a gesztenyemasszát és a cukrot. Felverjük a habtejszínt. Amikor a puding kihűlt hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert habtejszín felét. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az alsó lapját megkenjük a krémmel,erre jön a következő piskóta cikk, majd megint krém és a harmadik piskóta cikk. A torta tetejét és körbe bevonjuk a megmaradt krémmel,majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »