Gesztenyés-habos szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg cukor
- 6dkg darált dió
- 2 dkg liszt
Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2ek rum
- 2,5 dl habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd lazán kevergetve összedolgozzuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, majd megkenjük a tortát kívül és belül is a krémmel.
Krém:
A gesztenyemasszát összetörjük, a tejszínt felverjük, ízesítjük rummal, beletesszük a zselatin fixet és összekeverjük.
Nagyon finom! Ajánlom Mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

