Gesztenyés-habos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 6dkg darált dió
- 2 dkg liszt
Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2ek rum
- 2,5 dl habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd lazán kevergetve összedolgozzuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, majd megkenjük a tortát kívül és belül is a krémmel.
Krém:
A gesztenyemasszát összetörjük, a tejszínt felverjük, ízesítjük rummal, beletesszük a zselatin fixet és összekeverjük.
Nagyon finom! Ajánlom Mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »