Gesztenyés gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 csapott ek liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére
- 2 mandarin
- 1 kivi
- 1 banán
- 10 dkg fehér szőlő
- 10 dkg piros szőlő
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt, 24 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot hagyjuk kihűlni a formában.
A krémhez a vajat és a porcukort alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a masszát és végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.
A lapot ketté vágjuk, a krém felét betöltjük a lapok közé, majd a tetejét lekenjük a maradék krémmel.
A gyümölcsöket megpucoljuk és leszeljük, majd ízlés szerint kitesszük vele a torta tetejét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson írtak szerint és a tetejére öntjük. Tálalás előtt még kevés tejszínnel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

