Gesztenyés gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére
- 2 mandarin
- 1 kivi
- 1 banán
- 10 dkg fehér szőlő
- 10 dkg piros szőlő
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt, 24 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot hagyjuk kihűlni a formában.
A krémhez a vajat és a porcukort alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a masszát és végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.
A lapot ketté vágjuk, a krém felét betöltjük a lapok közé, majd a tetejét lekenjük a maradék krémmel.
A gyümölcsöket megpucoljuk és leszeljük, majd ízlés szerint kitesszük vele a torta tetejét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson írtak szerint és a tetejére öntjük. Tálalás előtt még kevés tejszínnel díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »