Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés gyümölcstorta recept

Gesztenyés gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek liszt
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére

    • 2 mandarin
    • 1 kivi
    • 1 banán
    • 10 dkg fehér szőlő
    • 10 dkg piros szőlő
    • 1 csomag színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt, 24 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot hagyjuk kihűlni a formában.

    A krémhez a vajat és a porcukort alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a masszát és végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.

    A lapot ketté vágjuk, a krém felét betöltjük a lapok közé, majd a tetejét lekenjük a maradék krémmel.

    A gyümölcsöket megpucoljuk és leszeljük, majd ízlés szerint kitesszük vele a torta tetejét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson írtak szerint és a tetejére öntjük. Tálalás előtt még kevés tejszínnel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá