Gesztenyés gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére
- 2 mandarin
- 1 kivi
- 1 banán
- 10 dkg fehér szőlő
- 10 dkg piros szőlő
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt, 24 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot hagyjuk kihűlni a formában.
A krémhez a vajat és a porcukort alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a masszát és végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.
A lapot ketté vágjuk, a krém felét betöltjük a lapok közé, majd a tetejét lekenjük a maradék krémmel.
A gyümölcsöket megpucoljuk és leszeljük, majd ízlés szerint kitesszük vele a torta tetejét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson írtak szerint és a tetejére öntjük. Tálalás előtt még kevés tejszínnel díszíthetjük.