Gesztenyés gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín

Tetejére

  • 2 mandarin
  • 1 kivi
  • 1 banán
  • 10 dkg fehér szőlő
  • 10 dkg piros szőlő
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése:

A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt, 24 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot hagyjuk kihűlni a formában.

A krémhez a vajat és a porcukort alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a masszát és végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.

A lapot ketté vágjuk, a krém felét betöltjük a lapok közé, majd a tetejét lekenjük a maradék krémmel.

A gyümölcsöket megpucoljuk és leszeljük, majd ízlés szerint kitesszük vele a torta tetejét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson írtak szerint és a tetejére öntjük. Tálalás előtt még kevés tejszínnel díszíthetjük.