Gesztenyés álom recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
3 cs vanília ízű pudingpor
2 evőkanál porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2 csomag gesztenyepüré
Díszítés
2 cs vaníliás puding
cukor gyöngyök
marcipán virágok
Elkészítése: Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához. Szív alakú sütőformában készre sütjük.
Krém:
Megfőzzük a pudingokat. 15 dkg margarinhoz keverünk 2 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarinos masszát és még hozzákeverjük a gesztenye masszát is. Beleöntjük a rumaromát és alaposan eldolgozzuk.
Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. A külsejét is ezzel kenjük meg. A torta oldalát meghintjük darált háztartási keksszel. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán virágokkal, cukor gyöngyökkel stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

