Gesztenyés álom recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
3 cs vanília ízű pudingpor
2 evőkanál porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2 csomag gesztenyepüré
Díszítés
2 cs vaníliás puding
cukor gyöngyök
marcipán virágok
Elkészítése: Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához. Szív alakú sütőformában készre sütjük.
Krém:
Megfőzzük a pudingokat. 15 dkg margarinhoz keverünk 2 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarinos masszát és még hozzákeverjük a gesztenye masszát is. Beleöntjük a rumaromát és alaposan eldolgozzuk.
Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. A külsejét is ezzel kenjük meg. A torta oldalát meghintjük darált háztartási keksszel. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán virágokkal, cukor gyöngyökkel stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »