Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyepüré torta recept

Gesztenyepüré torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 ek kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • 1/2 kg gesztenyepüré
    • 1/2 l habtejszín
    • 2 cs vanília cukor
    • 2 cs habfix

    Elkészítése:
    A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá adjuk a sárgákat, majd tovább habosítjuk. Ezután beletesszük a sütőport, a kakaót, a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk. A tejszínt vaníliacukorral kemény habbá verjük, a habfixet hozzáadva. Az alsó lapra rákenjük a tejszínhab 1/3-át erre ráreszeljük a gesztenye 1/3-át megint lap és így tovább.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá