Gesztenyepüré torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1/2 kg gesztenyepüré
- 1/2 l habtejszín
- 2 cs vanília cukor
- 2 cs habfix
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá adjuk a sárgákat, majd tovább habosítjuk. Ezután beletesszük a sütőport, a kakaót, a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk. A tejszínt vaníliacukorral kemény habbá verjük, a habfixet hozzáadva. Az alsó lapra rákenjük a tejszínhab 1/3-át erre ráreszeljük a gesztenye 1/3-át megint lap és így tovább.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »