Gesztenyepüré torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1/2 kg gesztenyepüré
- 1/2 l habtejszín
- 2 cs vanília cukor
- 2 cs habfix
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá adjuk a sárgákat, majd tovább habosítjuk. Ezután beletesszük a sütőport, a kakaót, a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk. A tejszínt vaníliacukorral kemény habbá verjük, a habfixet hozzáadva. Az alsó lapra rákenjük a tejszínhab 1/3-át erre ráreszeljük a gesztenye 1/3-át megint lap és így tovább.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

