Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 dkg cukor
- 16 dkg finomliszt (finom)
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 250 g margarin
- 250 g gesztenyemassza
- 1 rumaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - vaníliás és porcukor izlés szerint
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszát óvatosan fakanállal a habba vegyítjük, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez: az alapanyagokat egy mély keverőtálba tesszük, és az egészet jól kihabosítjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. (egy keveset hagyunk a díszítéshez)
A betöltött piskótát kívülről bekenjük a habbal és tetszés szerint díszítjük, a nyomózsákba tett krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

