Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg cukor
- 16 dkg finomliszt (finom)
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 250 g margarin
- 250 g gesztenyemassza
- 1 rumaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vaníliás és porcukor izlés szerint
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszát óvatosan fakanállal a habba vegyítjük, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez: az alapanyagokat egy mély keverőtálba tesszük, és az egészet jól kihabosítjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. (egy keveset hagyunk a díszítéshez)
A betöltött piskótát kívülről bekenjük a habbal és tetszés szerint díszítjük, a nyomózsákba tett krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »