Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg cukor
    • 16 dkg finomliszt (finom)
    • 3 dkg cukrozatlan kakaópor

    A krémhez:

    • 250 g margarin
    • 250 g gesztenyemassza
    • 1 rumaroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • vaníliás és porcukor izlés szerint

    Tetejére:

    • 200 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük.  A fehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük.

    A tojássárgás masszát óvatosan fakanállal a habba vegyítjük, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.

    A krémhez: az alapanyagokat egy mély keverőtálba tesszük, és az egészet jól kihabosítjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.

    A tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. (egy keveset hagyunk a díszítéshez)

    A betöltött piskótát kívülről bekenjük a habbal és tetszés szerint díszítjük, a nyomózsákba tett krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá