Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenye torta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 16 dkg finomliszt (finom)
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 250 g margarin
  • 250 g gesztenyemassza
  • 1 rumaroma
  • 1 tojás sárgája
  • vaníliás és porcukor izlés szerint

Tetejére:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük.  A fehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük.

A tojássárgás masszát óvatosan fakanállal a habba vegyítjük, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.

A krémhez: az alapanyagokat egy mély keverőtálba tesszük, és az egészet jól kihabosítjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.

A tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. (egy keveset hagyunk a díszítéshez)

A betöltött piskótát kívülről bekenjük a habbal és tetszés szerint díszítjük, a nyomózsákba tett krémmel.