Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszát óvatosan fakanállal a habba vegyítjük, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez: az alapanyagokat egy mély keverőtálba tesszük, és az egészet jól kihabosítjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. (egy keveset hagyunk a díszítéshez)
A betöltött piskótát kívülről bekenjük a habbal és tetszés szerint díszítjük, a nyomózsákba tett krémmel.