Gesztenye torta recept
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag gesztenyepüré
- 36 dkg cukor
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat jó habosra verjük (3-4 percig), majd hozzáadunk 30 dkg kristálycukrot, így is keverjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is és így is keverjük kicsit.
Mehet a kivajazott, kilisztezett tortaformába. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A kiolvasztott gesztenyepürét beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, 6 dkg cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és az oldalát is.Tetszőlegesen díszítjük.
Tipp:
Ízlés szerint meggyet is rakhatunk a 2 lap közé vagy a tetejére díszítésnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

