Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag gesztenyepüré
  • 36 dkg cukor
  • 7 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2-3 ek kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat jó habosra verjük (3-4 percig), majd hozzáadunk 30 dkg kristálycukrot, így is keverjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is és így is keverjük kicsit.

Mehet a kivajazott, kilisztezett tortaformába. 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A kiolvasztott gesztenyepürét beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, 6 dkg cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és az oldalát is.Tetszőlegesen díszítjük.

Tipp:

Ízlés szerint meggyet is rakhatunk a 2 lap közé vagy a tetejére díszítésnek.