Gesztenye torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5-6 dkg darált dió
- fél dl étolaj
- fél dlvíz
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- fél cs gesztenye massza
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, amikor már felverődött a massza hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es formába öntöm. 160-170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom erre kerül a második lap. A margarint a porcukorral, kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem , de 1/3-át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenem. A habtejszínt habbá verem és ízlés szerint díszítem a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »