Gesztenye torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5-6 dkg darált dió
- fél dl étolaj
- fél dlvíz
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- fél cs gesztenye massza
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, amikor már felverődött a massza hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es formába öntöm. 160-170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom erre kerül a második lap. A margarint a porcukorral, kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem , de 1/3-át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenem. A habtejszínt habbá verem és ízlés szerint díszítem a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »