Gesztenye torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5-6 dkg darált dió
- fél dl étolaj
- fél dlvíz
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- fél cs gesztenye massza
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, amikor már felverődött a massza hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es formába öntöm. 160-170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom erre kerül a második lap. A margarint a porcukorral, kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem , de 1/3-át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenem. A habtejszínt habbá verem és ízlés szerint díszítem a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »