Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 liter habtejszín
- 2 cs gesztenye (1cs = 25 dkg)
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukor nagyobb részével habbá verjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felvert fehérje habot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük (26 cm-es tortaformába).
Krém:
50 dkg habtejszínt 5 dkg porcukorral habosra keverünk. 30 dkg gesztenyét belereszelünk, óvatosan összekeverjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék habtejszínt a porcukor másik felével habosra keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Maradék gesztenyével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »