Gesztenye torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 liter habtejszín
- 2 cs gesztenye (1cs = 25 dkg)
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukor nagyobb részével habbá verjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felvert fehérje habot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük (26 cm-es tortaformába).
Krém:
50 dkg habtejszínt 5 dkg porcukorral habosra keverünk. 30 dkg gesztenyét belereszelünk, óvatosan összekeverjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék habtejszínt a porcukor másik felével habosra keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Maradék gesztenyével díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.