Francia csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek kakaópor
- 10 dkg liszt
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Amikor egynemű masszát kapunk, keverjük bele a cukrot, majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá a kakaóport és a lisztet. Gépi habverővel jól dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A masszát kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 15 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A csokit gőz felett felmelegítjük a tejszínnel és gépi habverővel szép fényesre keverjük. Ráöntjük a tészta tetejére és hűtőbe tesszük amíg megdermed.
Tipp:
Pillanatok alatt kész van, idő csak a hűtéshez kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


