Francia csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg liszt

Tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Amikor egynemű masszát kapunk, keverjük bele a cukrot, majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá a kakaóport és a lisztet. Gépi habverővel jól dolgozzuk össze.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A masszát kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 15 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.

A csokit gőz felett felmelegítjük a tejszínnel és gépi habverővel szép fényesre keverjük. Ráöntjük a tészta tetejére és hűtőbe tesszük amíg megdermed.

Tipp:

Pillanatok alatt kész van, idő csak a hűtéshez kell.