Fondanttal bevont csokoládé torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 0,5 l habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 6-7 dl tej
Fondanthoz:
- 4 ek víz
- 1 ek zselatin
- 2 ek méz
- 1 ek margarin
- 0,5 kg porcukor
- ételszínező
Elkészítése:
Először elkészítjük a fondantot. A vízbe a zselatint beáztatjuk, majd lassan melegíteni kezdjük. Amikor meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Amikor elolvadt a vaj és a méz is, akkor lekapcsoljuk és kihűtjük langyosra. Amikor langyos akkor öntsük hozzá a porcukorhoz. Jól gyúrható masszát készítsünk. Tetszés szerinti ételszínezőt használhatunk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a felhasználás előtt 1,5 órával vesszük ki a hűtőből, hogy jól nyújtható legyen.
Majd másnap megfőzzük a pudingot és aztán kihűtjük.
Közben a tojásokból, cukorból, kakaóporból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.
Miután végeztünk a piskótával és a puding is kihűlt már, felverjük a habtejszínt és összekeverjük a már kihűlt pudinggal.
A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd ráborítjuk az előre kinyújtott fondantot. A kinyújtott fondantot föltekerjük egy porcukorral megszórt sodrófára és úgy tekerjük vissza a tortaformára, azután elsimítjuk az oldalát is. Vizes törlőpapírral letöröljük a porcukrot a fondantról.
Ízlés szerint díszítjük.