Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fondanttal bevont csokoládé torta recept

Fondanttal bevont csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
    • 0,5 l habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 6-7 dl tej

    Fondanthoz:

    • 4 ek víz
    • 1 ek zselatin
    • 2 ek méz
    • 1 ek margarin
    • 0,5 kg porcukor
    • ételszínező

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a fondantot. A vízbe a zselatint beáztatjuk, majd lassan melegíteni kezdjük. Amikor meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Amikor elolvadt a vaj és a méz is, akkor lekapcsoljuk és kihűtjük langyosra. Amikor langyos akkor öntsük hozzá a porcukorhoz. Jól gyúrható masszát készítsünk. Tetszés szerinti ételszínezőt használhatunk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a felhasználás előtt 1,5 órával vesszük ki a hűtőből, hogy jól nyújtható legyen.

    Majd másnap megfőzzük a pudingot és aztán kihűtjük.

    Közben a tojásokból, cukorból, kakaóporból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.

    Miután végeztünk a piskótával és a puding is kihűlt már, felverjük a habtejszínt és összekeverjük a már kihűlt pudinggal.

    A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd ráborítjuk az előre kinyújtott fondantot. A kinyújtott fondantot föltekerjük egy porcukorral megszórt sodrófára és úgy tekerjük vissza a tortaformára, azután elsimítjuk az oldalát is. Vizes törlőpapírral letöröljük a porcukrot a fondantról.

    Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá