Fondanttal bevont csokoládé torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 kk sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 6-7 dl tej

Fondanthoz:

  • 4 ek víz
  • 1 ek zselatin
  • 2 ek méz
  • 1 ek margarin
  • 0,5 kg porcukor
  • ételszínező

Elkészítése:

Először elkészítjük a fondantot. A vízbe a zselatint beáztatjuk, majd lassan melegíteni kezdjük. Amikor meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Amikor elolvadt a vaj és a méz is, akkor lekapcsoljuk és kihűtjük langyosra. Amikor langyos akkor öntsük hozzá a porcukorhoz. Jól gyúrható masszát készítsünk. Tetszés szerinti ételszínezőt használhatunk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a felhasználás előtt 1,5 órával vesszük ki a hűtőből, hogy jól nyújtható legyen.

Majd másnap megfőzzük a pudingot és aztán kihűtjük.

Közben a tojásokból, cukorból, kakaóporból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.

Miután végeztünk a piskótával és a puding is kihűlt már, felverjük a habtejszínt és összekeverjük a már kihűlt pudinggal.

A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd ráborítjuk az előre kinyújtott fondantot. A kinyújtott fondantot föltekerjük egy porcukorral megszórt sodrófára és úgy tekerjük vissza a tortaformára, azután elsimítjuk az oldalát is. Vizes törlőpapírral letöröljük a porcukrot a fondantról.

Ízlés szerint díszítjük.