Fondant recept

Hozzávalók:
- megközelítőleg 1 kg átszitált porcukor
- 2 ek méz
- 1 ek margarin
- 1 ek zselatin
- 4-6 ek víz
Elkészítése:
A zselatint vízben feloldjuk, gőz felett, beletesszük a Rama margarint és a mézet, majd kb 500 g átszitált cukrot.
Jól elkeverjük, gépet is használhatunk, közben tovább adagoljuk a cukrot a masszához, a kellő állag eléréséig.
Vízzel lágyítható illetve ha kevesebb cukorral elérjük a megfelelő állagot, nem feltétlenül lesz szükség az 1 kg-ra.
Légmentesen, fóliába csomagolva, hűtőben pihentetjük, legalább 6 órát. Porcukorral szórt felületen dolgozzunk vele nyújtáskor, formázáskor.
Tipp:
Tippek: Hűtőben 2 hónapig eláll. Fagyasztani nem ajánlatos, viszont nem lehetetlen. Használat előtt mikróban picit melegíthető a fondant. Mindig takarjuk le, ha éppen valamiért szünetet tartunk, hogy ne száradjon ki. Margarinos kézzel puhítható, ha kemény lenne. A torta hűtőben vízfoltos lehet, ha mindenképpen hűtőbe kell tenni, akkor helyezzük dobozba, bár nekem foltmentes maradt! Ha nagyon porcukros, vízzel fényesíthető és ismételt porcukrozással matthitható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »