Fondant

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Fondant

Hozzávalók:

  • megközelítőleg 1 kg átszitált porcukor
  • 2 ek méz
  • 1 ek margarin
  • 1 ek zselatin
  • 4-6 ek víz

Elkészítése:
A zselatint vízben feloldjuk, gőz felett, beletesszük a Rama margarint és a mézet, majd kb 500 g átszitált cukrot.
Jól elkeverjük, gépet is használhatunk, közben tovább adagoljuk a cukrot a masszához, a kellő állag eléréséig.
Vízzel lágyítható illetve ha kevesebb cukorral elérjük a megfelelő állagot, nem feltétlenül lesz szükség az 1 kg-ra.

Légmentesen, fóliába csomagolva, hűtőben pihentetjük, legalább 6 órát. Porcukorral szórt felületen dolgozzunk vele nyújtáskor, formázáskor.

Tipp:

Tippek: Hűtőben 2 hónapig eláll. Fagyasztani nem ajánlatos, viszont nem lehetetlen. Használat előtt mikróban picit melegíthető a fondant. Mindig takarjuk le, ha éppen valamiért szünetet tartunk, hogy ne száradjon ki. Margarinos kézzel puhítható, ha kemény lenne. A torta hűtőben vízfoltos lehet, ha mindenképpen hűtőbe kell tenni, akkor helyezzük dobozba, bár nekem foltmentes maradt! Ha nagyon porcukros, vízzel fényesíthető és ismételt porcukrozással matthitható.