Focilabda torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4,5 dl meggylé
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 kk fahéj
- 4 ek cukor
- 15 dkg meggy
- 9 dkg margarin
Hab:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 5 ek porcukor
Kenés, díszítés:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 50 dkg marcipán vagy nyújtható fondant
- zöld és fekete ételfesték
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk robotgéppel. Hozzáöntjük részletekben a tejet és az olajat. Ezután a liszttel összekevert sütőport adagoljuk hozzá. Végül a tojások felvert habját keverjük vele össze óvatosan.
Ezután kettő 18 cm átmérőjü tésztaszűrőt sütőpapírral bélelünk. Ezekbe öntjük a piskótamasszát.
150 fokon sütjük, előmelegített sütőben kb 25-30 percig. Ha kihűltek felszeleteljük.
Krém:
A meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés mellett. Ha besűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint.
Hab:
A tejszínt felverjük, közben hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Ezután hozzáadjuk porcukrot.
Töltés, díszítés:
Az egyik szeletre a pudingos krémet, a másik szeletre a tejszínhabot kenünk, megtöltve mindkét félgömböt.
A tésztaszűrőbe visszatesszük a töltött piskótákat és a hűtőben tovább dermesztjük 1-2 órát.
A félgömböket lekenjük porcukorral kikevert margarinnal. A félgömböket kinyújtott marcipánnal burkoljuk.
A két, már leburkolt félgömböt összefordítjuk. Meg kell mérnünk a kerületét, ez egy 18 cm es tésztaszűrőben sütött labda esetében 59 cm lesz. Ezt elosztjuk 15-tel, így megkapjuk az öt, illetve a hatszögek oldalainak hosszát.
A marcipán egy részét fekete ételfestékkel színezzük, ebből lesz az ötszög. A fehér marcipánból készítjük a hatszögeket. Sorban elkezdjük a labdára felragasztani az ötszögeket és a hatszögelet. Felülre megy az első fekete ötszög. Ezt úgy tudjuk felragasztani, ha egy kicsi ecsettel megnedvesítjük a hátoldalát, és a tetejére illesztjük. Ha jól szerkesztettük meg a szögeket, akkor szépen körben a fekete ötszög köré ki tudjuk rakni résmentesen a fehér hatszögeket és így tovább a labda aljáig.
Ha kész a labdánk, a foci aljára füvet (zöldre színezett vajkrémet) teszünk krumplinyomó segítségével.
Tipp:
Kisebb-nagyobb hibák lettek rajta, mindenesetre a meglepi buli fénypontja lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »