Foci torta recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 7 dl tejszín
- gyümölcs ízlés szerint
- 1 ü lekvár (ami a gyümölccsel harmonizál)
- barna, zöld ételfesték
Elkészítése:
6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk. Még melegen feltekerjük, 2-3-szor, majd feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral, feltekerjük vissza és hagyjuk kicsit állni. A maradék két tojásból 23-cm-es torta formában kerek piskótát sütünk. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, majd szorosan kirakjuk a tekercs szeleteivel. A tejszínt felverjük keményre, és megkenjük a torta belsejét vele. A gyümölcsöket felszeleteljük, beleszórjuk a tejszínes tortába, majd erre újra tejszínt kenünk. Erre újra gyümölcsök. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a gyümölcsök. Ha marad tekercs, azt is beletehetjük a torta belsejébe. Ha elfogytak a hozzávalók befedjük a piskóta koronggal, és kissé belenyomkodjuk. Jól lehűtjük. Pár óra múlva díszítjük. A maradék tejszínt 3 részre osztjuk. Az egyik felébe zöld, a másikba barna ételfestéket keverünk, a harmadikat fehéren hagyjuk. Színes habbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »