Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom máktorta recept

Finom máktorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 200 g cukor
    • 200 g vaj vagy margarin
    • 1 csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 375g Liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 750 ml tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 200 g darált mák
    • 150 g cukor

    Elkészítése:
    A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
    A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá