Finom máktorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 375g Liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 750 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g darált mák
- 150 g cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

