Finom máktorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 375g Liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 750 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g darált mák
- 150 g cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

