Finom máktorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 375g Liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 750 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g darált mák
- 150 g cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »