Finom máktorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 375g Liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 750 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g darált mák
- 150 g cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »