Finom máktorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Finom máktorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g cukor
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 375g Liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 750 ml tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 200 g darált mák
  • 150 g cukor

Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 3/4-ed részét egy előre kivajazott, kilisztezett tortaformába nyújtjuk,hogy 3cm magas pereme legyen. A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mákot, pudingport, cukrot és a hideg tejet. Felfőzzük és utána 5 percig pihentetjük.
A masszát ráöntjük a tésztára, a kimaradt tésztát pedig rámorzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180°-on kb 40 perc alatt készre sütjük. Aki szereti tehet bele rumban előzőleg beáztatott mazsolát is.