Fifi torta recept

Hozzávalók:
Az alap:
- 1cs darált háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaó
- rum aroma ízlés szerint
Hamis fondant:
- 14 dkg pillecukor
- 28 dkg porcukor 2ek víz
- margarin a kenéshez
- ételszínezék
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk,és kialakítjuk a formánkat.
Ez után a hamis fondant-ot kinyújtjuk és ráborítjuk, színezzük.
Hamis fondant elkészítése:
14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, margarinnal kikent tűzálló tálba betettem a mikróba. Elég nagy tálban kell olvasztani, mert többszörösére dagad melegítés közben. Ezt fél percig melegítettem, megkavartam, majd újra fél percre betettem a mikróba. Ezt mindaddig kell folytatni, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavartam, azt is bemargarinoztam, mert nagyon nyúlik és ragad. A színezőket a folyékony masszába kevertem. 28 dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöttem, összekevertem, a maradék cukrot kiszórtam a gyúrótáblára, ráöntöttem a pillés masszát, és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot. Mindaddig kell gyúrni, amíg fel nem veszi az összes cukrot. Ha túl kemény, hozzá kell adni még pici vizet, ha nagyon ragacsos,akkor porcukrot kell még belegyúrni. Ha jól formázható már a massza, belegyúrok kb. 1 dkg margarint. Ügyelni kell arra, hogy a kéz, és a munkalap porcukros legyen mindig. Lehet formázni, nyújtani, még színezni stb.
Hűtőben, légmentesen becsomagolva hetekig eláll.
Mikróban néhány pillanat alatt újra jól formázhatóvá válik.
Ebből az adagból 16-18 db nagy rózsa készíthető.
Egy közepes tortára, vagy 2 db cserép-torta bevonására is elegendő ez a mennyiség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »