Fifi torta recept

Hozzávalók:
Az alap:
- 1cs darált háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaó
- rum aroma ízlés szerint
Hamis fondant:
- 14 dkg pillecukor
- 28 dkg porcukor 2ek víz
- margarin a kenéshez
- ételszínezék
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk,és kialakítjuk a formánkat.
Ez után a hamis fondant-ot kinyújtjuk és ráborítjuk, színezzük.
Hamis fondant elkészítése:
14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, margarinnal kikent tűzálló tálba betettem a mikróba. Elég nagy tálban kell olvasztani, mert többszörösére dagad melegítés közben. Ezt fél percig melegítettem, megkavartam, majd újra fél percre betettem a mikróba. Ezt mindaddig kell folytatni, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavartam, azt is bemargarinoztam, mert nagyon nyúlik és ragad. A színezőket a folyékony masszába kevertem. 28 dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöttem, összekevertem, a maradék cukrot kiszórtam a gyúrótáblára, ráöntöttem a pillés masszát, és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot. Mindaddig kell gyúrni, amíg fel nem veszi az összes cukrot. Ha túl kemény, hozzá kell adni még pici vizet, ha nagyon ragacsos,akkor porcukrot kell még belegyúrni. Ha jól formázható már a massza, belegyúrok kb. 1 dkg margarint. Ügyelni kell arra, hogy a kéz, és a munkalap porcukros legyen mindig. Lehet formázni, nyújtani, még színezni stb.
Hűtőben, légmentesen becsomagolva hetekig eláll.
Mikróban néhány pillanat alatt újra jól formázhatóvá válik.
Ebből az adagból 16-18 db nagy rózsa készíthető.
Egy közepes tortára, vagy 2 db cserép-torta bevonására is elegendő ez a mennyiség.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »