Fifi torta recept
 
                            Hozzávalók:
Az alap:
- 1cs darált háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaó
- rum aroma ízlés szerint
Hamis fondant:
- 14 dkg pillecukor
- 28 dkg porcukor 2ek víz
- margarin a kenéshez
- ételszínezék
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk,és kialakítjuk a formánkat.
Ez után a hamis fondant-ot kinyújtjuk és ráborítjuk, színezzük.
Hamis fondant elkészítése:
14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, margarinnal kikent tűzálló tálba betettem a mikróba. Elég nagy tálban kell olvasztani, mert többszörösére dagad melegítés közben. Ezt fél percig melegítettem, megkavartam, majd újra fél percre betettem a mikróba. Ezt mindaddig kell folytatni, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavartam, azt is bemargarinoztam, mert nagyon nyúlik és ragad. A színezőket a folyékony masszába kevertem. 28 dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöttem, összekevertem, a maradék cukrot kiszórtam a gyúrótáblára, ráöntöttem a pillés masszát, és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot. Mindaddig kell gyúrni, amíg fel nem veszi az összes cukrot. Ha túl kemény, hozzá kell adni még pici vizet, ha nagyon ragacsos,akkor porcukrot kell még belegyúrni. Ha jól formázható már a massza, belegyúrok kb. 1 dkg margarint. Ügyelni kell arra, hogy a kéz, és a munkalap porcukros legyen mindig. Lehet formázni, nyújtani, még színezni stb.
Hűtőben, légmentesen becsomagolva hetekig eláll.
Mikróban néhány pillanat alatt újra jól formázhatóvá válik.
Ebből az adagból 16-18 db nagy rózsa készíthető.
Egy közepes tortára, vagy 2 db cserép-torta bevonására is elegendő ez a mennyiség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

