Hozzávalók:
Az alap:
Hamis fondant:
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk,és kialakítjuk a formánkat.
Ez után a hamis fondant-ot kinyújtjuk és ráborítjuk, színezzük.
Hamis fondant elkészítése:
14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, margarinnal kikent tűzálló tálba betettem a mikróba. Elég nagy tálban kell olvasztani, mert többszörösére dagad melegítés közben. Ezt fél percig melegítettem, megkavartam, majd újra fél percre betettem a mikróba. Ezt mindaddig kell folytatni, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavartam, azt is bemargarinoztam, mert nagyon nyúlik és ragad. A színezőket a folyékony masszába kevertem. 28 dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöttem, összekevertem, a maradék cukrot kiszórtam a gyúrótáblára, ráöntöttem a pillés masszát, és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot. Mindaddig kell gyúrni, amíg fel nem veszi az összes cukrot. Ha túl kemény, hozzá kell adni még pici vizet, ha nagyon ragacsos,akkor porcukrot kell még belegyúrni. Ha jól formázható már a massza, belegyúrok kb. 1 dkg margarint. Ügyelni kell arra, hogy a kéz, és a munkalap porcukros legyen mindig. Lehet formázni, nyújtani, még színezni stb.
Hűtőben, légmentesen becsomagolva hetekig eláll.
Mikróban néhány pillanat alatt újra jól formázhatóvá válik.
Ebből az adagból 16-18 db nagy rózsa készíthető.
Egy közepes tortára, vagy 2 db cserép-torta bevonására is elegendő ez a mennyiség.