Feketeerdő torta Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 12 dkg finom liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 ek olaj
- fél sütőpor
- 3 ek víz
Meggyes töltelékhez:
- 7 dl kimagozott meggy a levével együtt
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 5-6 ek kristálycukor
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon lapot sütünk egy 26 cm átmérőjű formában. Kihűtjük, majd három részre vágjuk a lapot.
A töltelékhez a befőttet beleöntjük egy lábasba, elkezdjük melegíteni, majd ha forr beleöntjük a tejben elkevert pudingport, melyhez hozzáadjuk a cukrot és besűrítjük a krémet, még melegen feloldjuk a krémben a zselatint. Vigyázzunk, hogy a meggyszemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.
A díszítéshez felverjük a tejszínt és ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »