Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- fél cs sütőpor
- 2 cs csokis pudingpor
Zselé:
- 9 dl meggylé (ha nincs ennyi lehet kevés vízzel is pótolni)
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1,5 ü kimagozott meggy
Habhoz:
- 1 l tejszínhab keményre verve
Elkészítése:
A piskóta: 5 tojás fehérjét keményre verünk 5 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat. 2 csomag csokipudingot összekeverünk egy fél csomag sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, majd előmelegített sütőben megsütjük. Két egyforma lapot sütünk a tésztából.
A zselé: 9 dl meggylében megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd még melegen hozzákeverünk kb 1,5 üveg kimagozott meggyet.
A hab: 1 l tejszínt (lehűtve!) felverünk, ízlés szerint cukorral, vagy cukor nélkül.
Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt kettévágjuk, majd elkezdjük rétegezni: piskóta-zselé-hab (ezt így háromszor ismételjük laponként), a tetejére kerül a negyedik lap. A habnak kb az 1/3-át meghagyjuk a díszítéshez.
Szerintem nagyon könnyen elkészíthető recept, és nagyon finom torta lesz belőle!