Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vanília cukor
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 cs vanília puding
- porcukor
- fahéj
- csokoládé reszelék
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A piskótákat elkészítem és én dupla lapot sütök mert így lesz szép. A magozott meggyet lecsepegtettem. A vanília pudingot megfőzöm a meggylében és hagyom kihűlni, mikor ez megvan, akkor a meggy felét belekeverem ebbe a masszába és kézi turmixszal összetöröm apróra. A tejszínhabot jó keményre felverem robotgéppel és elkezdem tölteni a tortát. A lapokat kettévágom és így sorban töltöm, ahogy írom.
1. lap: meggyes krém, megszórom meggy darabokkal kevés tejszín és megszórom kicsit fahéjjal. Ráteszem a piskóta lapot.
2. lap: szintén megismétlem a műveltetett és ráteszem ismét a piskóta lapot. Ha ez megvan a megmaradt tejszínnel bevonom, és az oldalát megszórom csokireszelékkel. A tetejét meggyel és tejszínnel díszítem. Ha kész a torta a hűtőben kicsit lehűtjük és utána lehet tálalni nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »