Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek kristálycukor
    • 5 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vanília cukor
    • 1 ek kakaópor

    Töltelék:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 1 cs vanília puding
    • porcukor
    • fahéj
    • csokoládé reszelék
    • 0,5 l habtejszín

    Elkészítése:
    A piskótákat elkészítem és én dupla lapot sütök mert így lesz szép. A magozott meggyet lecsepegtettem. A vanília pudingot megfőzöm a meggylében és hagyom kihűlni, mikor ez megvan, akkor a meggy felét belekeverem ebbe a masszába és kézi turmixszal összetöröm apróra. A tejszínhabot jó keményre felverem robotgéppel és elkezdem tölteni a tortát. A lapokat kettévágom és így sorban töltöm, ahogy írom.
    1. lap: meggyes krém, megszórom meggy darabokkal kevés tejszín és megszórom kicsit fahéjjal. Ráteszem a piskóta lapot.
    2. lap:  szintén megismétlem a műveltetett és ráteszem ismét a piskóta lapot. Ha ez megvan a megmaradt tejszínnel bevonom, és az oldalát megszórom csokireszelékkel. A tetejét meggyel és tejszínnel díszítem. Ha kész a torta a hűtőben kicsit lehűtjük és utána lehet tálalni nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá