Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Feketeerdő torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 db tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vanília cukor
  • 1 ek kakaópor

Töltelék:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 cs vanília puding
  • porcukor
  • fahéj
  • csokoládé reszelék
  • 0,5 l habtejszín

Elkészítése:
A piskótákat elkészítem és én dupla lapot sütök mert így lesz szép. A magozott meggyet lecsepegtettem. A vanília pudingot megfőzöm a meggylében és hagyom kihűlni, mikor ez megvan, akkor a meggy felét belekeverem ebbe a masszába és kézi turmixszal összetöröm apróra. A tejszínhabot jó keményre felverem robotgéppel és elkezdem tölteni a tortát. A lapokat kettévágom és így sorban töltöm, ahogy írom.
1. lap: meggyes krém, megszórom meggy darabokkal kevés tejszín és megszórom kicsit fahéjjal. Ráteszem a piskóta lapot.
2. lap:  szintén megismétlem a műveltetett és ráteszem ismét a piskóta lapot. Ha ez megvan a megmaradt tejszínnel bevonom, és az oldalát megszórom csokireszelékkel. A tetejét meggyel és tejszínnel díszítem. Ha kész a torta a hűtőben kicsit lehűtjük és utána lehet tálalni nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!