Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Töltelék:
- 30-40 dkg magozott meggy
- 35-40 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6-7 szem szegfűszeg
- 1 csapott mk őrölt fahéj
- rum vagy rumaroma
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg rétesliszt
- 3 dkg kakaó
- 0,5 cs sütőpor
- 0,5 dl víz
Kém:
- a meggy leve
- 2 cs vaníliás puding
- 0,5 l tejszín
- 15-25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- reszelt csoki
Elkészítése:
Mielőtt csinálnám előző nap kb 30-40 dkg fagyasztott, magozott meggyre ráteszek kb 40 dkg cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 6-7 szem szegfűszeget,1 csapott mokkáskanál őrölt fahéjat,ízlés szerint rumot vagy rumaromát, amit el is lehet hagyni. Másnap 6 tojásból kakaós piskótát sütök.
Piskóta: A tojások sárgájával habosra keverjük a vizet és a cukrot,ehhez keverjük az előre összekevert lisztet, kakaót és a sütőport utána pedig a tojások felvert habját. Ezt tortaformába öntjük,előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon megsütjük.
Ezután a meggyet leszűrjük és félre tesszük. A levéhez annyi vizet öntünk, hogy fél liter lé legyen belőle, amit 2 cs vaníliás pudinggal megfőzünk. Ha megfőtt hideg vízben lehűtjük. Közben fél liter tejszínt 5-10 dkg porcukorral és 1 cs habfixálóval keményre felverünk és utána hűtőbe tesszük. 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral habosra keverünk ebbe apránként adagolva belekeverjük a kihűlt pudingot és jól felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejszínhab felét.A piskótát 3 fele vágjuk és rátesszük a meggyet úgy elosztva, hogy a második lapra és a tetejére díszítésnek is jusson. Ezután krémet kenünk rá, majd megint lap, meggy, krém,lap. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel és az oldalát is. Ezután habzsákba töltjük a megmaradt tejszínhabot és kidíszítjük vele a torta tetejét. Csokit reszelünk rá és a megmaradt meggyet is rátesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

