Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelék:
- 30-40 dkg magozott meggy
- 35-40 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6-7 szem szegfűszeg
- 1 csapott mk őrölt fahéj
- rum vagy rumaroma
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg rétesliszt
- 3 dkg kakaó
- 0,5 cs sütőpor
- 0,5 dl víz
Kém:
- a meggy leve
- 2 cs vaníliás puding
- 0,5 l tejszín
- 15-25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- reszelt csoki
Elkészítése:
Mielőtt csinálnám előző nap kb 30-40 dkg fagyasztott, magozott meggyre ráteszek kb 40 dkg cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 6-7 szem szegfűszeget,1 csapott mokkáskanál őrölt fahéjat,ízlés szerint rumot vagy rumaromát, amit el is lehet hagyni. Másnap 6 tojásból kakaós piskótát sütök.
Piskóta: A tojások sárgájával habosra keverjük a vizet és a cukrot,ehhez keverjük az előre összekevert lisztet, kakaót és a sütőport utána pedig a tojások felvert habját. Ezt tortaformába öntjük,előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon megsütjük.
Ezután a meggyet leszűrjük és félre tesszük. A levéhez annyi vizet öntünk, hogy fél liter lé legyen belőle, amit 2 cs vaníliás pudinggal megfőzünk. Ha megfőtt hideg vízben lehűtjük. Közben fél liter tejszínt 5-10 dkg porcukorral és 1 cs habfixálóval keményre felverünk és utána hűtőbe tesszük. 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral habosra keverünk ebbe apránként adagolva belekeverjük a kihűlt pudingot és jól felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejszínhab felét.A piskótát 3 fele vágjuk és rátesszük a meggyet úgy elosztva, hogy a második lapra és a tetejére díszítésnek is jusson. Ezután krémet kenünk rá, majd megint lap, meggy, krém,lap. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel és az oldalát is. Ezután habzsákba töltjük a megmaradt tejszínhabot és kidíszítjük vele a torta tetejét. Csokit reszelünk rá és a megmaradt meggyet is rátesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »