Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő torta

Hozzávalók:
Töltelék:

  • 30-40 dkg magozott meggy
  • 35-40 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 csapott mk őrölt fahéj
  • rum vagy rumaroma

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaó
  • 0,5 cs sütőpor
  • 0,5 dl víz

Kém:

  • a meggy leve
  • 2 cs vaníliás puding
  • 0,5 l tejszín
  • 15-25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • reszelt csoki

Elkészítése:
Mielőtt csinálnám előző nap kb 30-40 dkg fagyasztott, magozott meggyre ráteszek kb 40 dkg cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 6-7 szem szegfűszeget,1 csapott mokkáskanál őrölt fahéjat,ízlés szerint rumot vagy rumaromát, amit el is lehet hagyni. Másnap 6 tojásból kakaós piskótát sütök.
Piskóta: A tojások sárgájával habosra keverjük a vizet és a cukrot,ehhez keverjük az előre összekevert lisztet, kakaót és a sütőport utána pedig a tojások felvert habját. Ezt tortaformába öntjük,előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon megsütjük.
Ezután a meggyet leszűrjük és félre tesszük. A levéhez annyi vizet öntünk, hogy fél liter lé legyen belőle, amit 2 cs vaníliás pudinggal megfőzünk. Ha megfőtt hideg vízben lehűtjük. Közben fél liter tejszínt 5-10 dkg porcukorral és 1 cs habfixálóval keményre felverünk és utána hűtőbe tesszük. 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral habosra keverünk ebbe apránként adagolva belekeverjük a kihűlt pudingot és jól felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejszínhab felét.A piskótát 3 fele vágjuk és rátesszük a meggyet úgy elosztva, hogy a második lapra és a tetejére díszítésnek is jusson. Ezután krémet kenünk rá, majd megint lap, meggy, krém,lap. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel és az oldalát is. Ezután habzsákba töltjük a megmaradt tejszínhabot és kidíszítjük vele a torta tetejét. Csokit reszelünk rá és a megmaradt meggyet is rátesszük.