Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 1/2 cs sütőpor
    • 12dkg liszt
    • 3dkg kakaópor
    • 14dkg kristálycukor
    • 7tojás

    meggyes töltelék:

    • 1 cs vaníliapuding
    • 6dkg kristálycukor
    • 1 üveg meggybefőtt+leve
    • rum vagy konyak
    • növényi tejszínhab

    Elkészítése:
    A tojássárgáját, a fele cukorral kihabosítom, a tojásfehérjét kemény habbá verem, a maradék cukorral. A lisztet és a kakaóport átszitálom. A tojássárgához apránként hozzáadjuk a tojáshabot vigyázva, hogy ne törjük össze. Itt már csak fakanállal dolgozunk. Utána a lisztes keveréket is apránként beleforgatjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük. Míg hűl,elkészítjük a meggyes tölteléket. Egyszerűen összedolgozzuk a már felsorolt hozzávalókat. Ezeket sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a 20 dkg meggyet, és kevés rumot, vagy konyakot. A piskótát 3 felé vágjuk, megtöltjük a lapokat, a következő módon: kakaós lap, meggyes töltelék, tejszínhab, és így folytatjuk.
    Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk be. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, és 1-1 szem meggyet teszünk. Egyedi díszítéssel is lehet!

    Sztori: Anyukámnak és apukámnak a névnapjára készítettem, első saját tortám volt ez fantasztikusra sikeredett, és az íze eszméletlen finom, büszke vagyok magamra, de a családom is.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá