Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 1/2 cs sütőpor
- 12dkg liszt
- 3dkg kakaópor
- 14dkg kristálycukor
- 7tojás
meggyes töltelék:
- 1 cs vaníliapuding
- 6dkg kristálycukor
- 1 üveg meggybefőtt+leve
- rum vagy konyak
- növényi tejszínhab
Elkészítése:
A tojássárgáját, a fele cukorral kihabosítom, a tojásfehérjét kemény habbá verem, a maradék cukorral. A lisztet és a kakaóport átszitálom. A tojássárgához apránként hozzáadjuk a tojáshabot vigyázva, hogy ne törjük össze. Itt már csak fakanállal dolgozunk. Utána a lisztes keveréket is apránként beleforgatjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük. Míg hűl,elkészítjük a meggyes tölteléket. Egyszerűen összedolgozzuk a már felsorolt hozzávalókat. Ezeket sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a 20 dkg meggyet, és kevés rumot, vagy konyakot. A piskótát 3 felé vágjuk, megtöltjük a lapokat, a következő módon: kakaós lap, meggyes töltelék, tejszínhab, és így folytatjuk.
Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk be. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, és 1-1 szem meggyet teszünk. Egyedi díszítéssel is lehet!
Sztori: Anyukámnak és apukámnak a névnapjára készítettem, első saját tortám volt ez fantasztikusra sikeredett, és az íze eszméletlen finom, büszke vagyok magamra, de a családom is.
Jó étvágyat hozzá!