Hozzávalók:
Piskóta:
meggyes töltelék:
Elkészítése:
A tojássárgáját, a fele cukorral kihabosítom, a tojásfehérjét kemény habbá verem, a maradék cukorral. A lisztet és a kakaóport átszitálom. A tojássárgához apránként hozzáadjuk a tojáshabot vigyázva, hogy ne törjük össze. Itt már csak fakanállal dolgozunk. Utána a lisztes keveréket is apránként beleforgatjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük. Míg hűl,elkészítjük a meggyes tölteléket. Egyszerűen összedolgozzuk a már felsorolt hozzávalókat. Ezeket sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a 20 dkg meggyet, és kevés rumot, vagy konyakot. A piskótát 3 felé vágjuk, megtöltjük a lapokat, a következő módon: kakaós lap, meggyes töltelék, tejszínhab, és így folytatjuk.
Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk be. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, és 1-1 szem meggyet teszünk. Egyedi díszítéssel is lehet!
Sztori: Anyukámnak és apukámnak a névnapjára készítettem, első saját tortám volt ez fantasztikusra sikeredett, és az íze eszméletlen finom, büszke vagyok magamra, de a családom is.
Jó étvágyat hozzá!