Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta (22 cm-es tortaformához):
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 2 csapott ek kakaópor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Meggyzselé:
- 3 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- fahéj ízlés szerint
- kevés meggylé és egy ek rum a locsoláshoz
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat szétvállasztjuk. A sárgáját kikverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a felvert fehérje habját. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A pudingport megfőzzük a meggylével és a cukorral (ha gondoljuk akkor a meggyszemmekkel együtt is megfőzhetjük a pudingport, de ha nem akkor a szemeket majd belenyomkodjuk a tejszínbe) és kihűtjük. A tejszínt felverjük, megfelezzük az egyik részbe kakaóport és rumot keverünk.
Amikor a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk. A lapokat locsoljuk meg a meggylével és a rum keverékével. A kétféle tejszínt és a meggyzselét nyomózsákba tesszük. Körkörösen betöltjük a piskótakarikát, a közepétől kifele haladjunk (középére nyomunk egy kis fehér tejszínhabot, majd körberajzoljuk a kakaós tejszínnel, majd a meggyzselé következik, így folytatjuk amíg elérünk a széléhez. A következő szinten figyeljünk arra, hogy ellentétesen tültsük meg a piskótát, mert csak akkor lesz szép “sakktábala” mintája a tölteléknek).
A maradék tejszínnel körbekenjük, az oldalát csokireszelékkel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
A feketeerdő torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g