Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek. víz
- 8 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. liszt
- 2 ek. étkezési keményítő
- 2 ek keserű kakaópor
- 2/3 sütőpor
Meggyes krém:
- 1 üveg (bolti) magozott meggybefőtt,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1-2 ek. cukor
- csipet fahéj.
Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk.) Összekeverjük a meggyel, és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
Megsütjük a piskótát, majd 3 felé vágjuk és beletöltjük a tölteléket. Én a meggyeset kiskanállal rakosgattam rá, a tejszínt meg habzsákból nyomtam. Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.
A szélét bevontam csokidarával, mégpedig oly módon, hogy fogtam bal tenyeremmel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartottam alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman nyomtam rá a jobb kezemmel a csokidarát, közben forgattam, amíg körbe nem értem.
A tetejét elosztottam 12 részre, habrózsákat nyomtam rá. 12 szem meggyet kivettem a befőttesüvegből, jól lecsepegtettem, több szalvéta közé tettem, forgattam, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

