Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. víz
- 8 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. liszt
- 2 ek. étkezési keményítő
- 2 ek keserű kakaópor
- 2/3 sütőpor
Meggyes krém:
- 1 üveg (bolti) magozott meggybefőtt,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1-2 ek. cukor
- csipet fahéj.
Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk.) Összekeverjük a meggyel, és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
Megsütjük a piskótát, majd 3 felé vágjuk és beletöltjük a tölteléket. Én a meggyeset kiskanállal rakosgattam rá, a tejszínt meg habzsákból nyomtam. Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.
A szélét bevontam csokidarával, mégpedig oly módon, hogy fogtam bal tenyeremmel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartottam alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman nyomtam rá a jobb kezemmel a csokidarát, közben forgattam, amíg körbe nem értem.
A tetejét elosztottam 12 részre, habrózsákat nyomtam rá. 12 szem meggyet kivettem a befőttesüvegből, jól lecsepegtettem, több szalvéta közé tettem, forgattam, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).