Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. víz
- 8 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. liszt
- 2 ek. étkezési keményítő
- 2 ek keserű kakaópor
- 2/3 sütőpor
Meggyes krém:
- 1 üveg (bolti) magozott meggybefőtt,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1-2 ek. cukor
- csipet fahéj.
Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk.) Összekeverjük a meggyel, és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
Megsütjük a piskótát, majd 3 felé vágjuk és beletöltjük a tölteléket. Én a meggyeset kiskanállal rakosgattam rá, a tejszínt meg habzsákból nyomtam. Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.
A szélét bevontam csokidarával, mégpedig oly módon, hogy fogtam bal tenyeremmel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartottam alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman nyomtam rá a jobb kezemmel a csokidarát, közben forgattam, amíg körbe nem értem.
A tetejét elosztottam 12 részre, habrózsákat nyomtam rá. 12 szem meggyet kivettem a befőttesüvegből, jól lecsepegtettem, több szalvéta közé tettem, forgattam, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »