Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 3 ek. víz
  • 8 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 2/3 sütőpor

Meggyes krém:

  • 1 üveg (bolti) magozott meggybefőtt,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 1-2 ek. cukor
  • csipet fahéj.

Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk.) Összekeverjük a meggyel, és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.

Megsütjük a piskótát, majd 3 felé vágjuk és beletöltjük a tölteléket. Én a meggyeset kiskanállal rakosgattam rá, a tejszínt meg habzsákból nyomtam. Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.
A szélét bevontam csokidarával, mégpedig oly módon, hogy fogtam bal tenyeremmel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartottam alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman nyomtam rá a jobb kezemmel a csokidarát, közben forgattam, amíg körbe nem értem.
A tetejét elosztottam 12 részre, habrózsákat nyomtam rá. 12 szem meggyet kivettem a befőttesüvegből, jól lecsepegtettem, több szalvéta közé tettem, forgattam, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).