Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor (3 dl)
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
A krémhez:
- 700 g meggybefőtt (levével együtt)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
A díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piksótát készítünk, majd egy 26 cm-es formába simítva megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben ez kb 30 perc. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Amikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor beledobáljuk a meggyet. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.) A tetejét habtejszínnel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »