Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor (3 dl)
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
A krémhez:
- 700 g meggybefőtt (levével együtt)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
A díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piksótát készítünk, majd egy 26 cm-es formába simítva megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben ez kb 30 perc. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Amikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor beledobáljuk a meggyet. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.) A tetejét habtejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »