Feketeerdő torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor (3 dl)
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
A krémhez:
- 700 g meggybefőtt (levével együtt)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
A díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piksótát készítünk, majd egy 26 cm-es formába simítva megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben ez kb 30 perc. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Amikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor beledobáljuk a meggyet. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.) A tetejét habtejszínnel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.