Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdo torta recept

Feketeerdo torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6 tojas
    • 12 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 4 ek kakaópor
    • 6 ek víz
    • 1 cs sütőpor

    Gyümölcsös réteg:

    • fel kg meggy vagy erdei gyümölcs
    • 5 ek cukor
    • 2 dl víz
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Habos réteghez:

    • 0,5 l hbtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, vízzel, liszttel, kakaóporral, sütőporral, majd a végén beleforgatjuk a keményre felvert fehérjék habját is.

    Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kiűlt három lapba vágjuk.

    A pudingport, cukrot felfőzzük a gyümölcs levében, melyet elkevertünk előtte a vízzel. Még melegen belekeverjük a gyümölcsöket.

    A habtejszín felét felverjük 1 cs habfixálóval.

    Az alsó lapra rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre kerül a tejszínhab fele, következő lap, erre a maradék gyümölcsös krém, maradék tejszínhab, majd az utolsó lappal befedjük.

    A maradék habtejszínt felverjük a habfixálóval, majd a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá