Feketeerdo torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdo torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojas
  • 12 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 4 ek kakaópor
  • 6 ek víz
  • 1 cs sütőpor

Gyümölcsös réteg:

  • fel kg meggy vagy erdei gyümölcs
  • 5 ek cukor
  • 2 dl víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Habos réteghez:

  • 0,5 l hbtejszín
  • 2 cs habfixáló

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, vízzel, liszttel, kakaóporral, sütőporral, majd a végén beleforgatjuk a keményre felvert fehérjék habját is.

Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kiűlt három lapba vágjuk.

A pudingport, cukrot felfőzzük a gyümölcs levében, melyet elkevertünk előtte a vízzel. Még melegen belekeverjük a gyümölcsöket.

A habtejszín felét felverjük 1 cs habfixálóval.

Az alsó lapra rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre kerül a tejszínhab fele, következő lap, erre a maradék gyümölcsös krém, maradék tejszínhab, majd az utolsó lappal befedjük.

A maradék habtejszínt felverjük a habfixálóval, majd a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele és ízlés szerint díszítjük.