Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tortalap:
- 12 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 8 dkg kakaópor
- 3 ek olaj
- 10 g sütőpor
- 4 ek víz
Töltelék:
- 7 dl kimagozott meggybefőtt
- 3 zacskó vaníliás pudingpor
- 5-6 ek cukor
- 3-4 dl tej
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A lap hozzávalóiból négy lapot sütünk. A szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A meggyes töltelékhez a befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összesen 7 dl legyen, majd elkeverjük benne a pudingporokat, a cukrot, fahéjat és feltesszük főni, majd a meggyet is hozzáadjuk és besűrítjük. Néhányszori keveréssel kihűtjük.
A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd a keményre vert tejszínhez adjuk.
A legalsó lapra rákenjük a meggyes töltelék 1/3-át, majd a tejszín egyharmadát és a többi lapot is betöltjük, a tetejére tesszük a maradék lapot.
Másnap a tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.