Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
Tortalap:
- 12 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 24 dkg porcukor
 - 16 dkg liszt
 - 8 dkg kakaópor
 - 3 ek olaj
 - 10 g sütőpor
 - 4 ek víz
 
Töltelék:
- 7 dl kimagozott meggybefőtt
 - 3 zacskó vaníliás pudingpor
 - 5-6 ek cukor
 - 3-4 dl tej
 - 1 mk őrölt fahéj
 - 5 dl habtejszín
 - 10 g zselatin
 
Díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
 
Elkészítése:
A lap hozzávalóiból négy lapot sütünk. A szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A meggyes töltelékhez a befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összesen 7 dl legyen, majd elkeverjük benne a pudingporokat, a cukrot, fahéjat és feltesszük főni, majd a meggyet is hozzáadjuk és besűrítjük. Néhányszori keveréssel kihűtjük.
A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd a keményre vert tejszínhez adjuk.
A legalsó lapra rákenjük a meggyes töltelék 1/3-át, majd a tejszín egyharmadát és a többi lapot is betöltjük, a tetejére tesszük a maradék lapot.
Másnap a tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
