Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 7 dl meggylé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokolédé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 üveg magozott meggy
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.
A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük.
A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük. A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.