Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 7 dl meggylé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokolédé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 üveg magozott meggy
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.
A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük.
A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük. A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »