Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 ek étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 7 dl meggylé
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokolédé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 üveg magozott meggy
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.

A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük.

A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük. A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.