Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- késhegynyi szódabóna
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek kakaó
Meggyzseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 csomag vaníliacukor
Krémhez:
- 7-8 dl tejszín
- 3 habfixáló
- 3 cs. vaníliacukor
- 1/2 csomag zselatinfix
- 1 ek kakaópor
díszítéshez:
- 16 szem meggy
- csokidara
- mandulaszelet
Elkészítése:
Először a Piskótát készítjük el:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz keverjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, a citrom reszelt héját és a kakaóport.
Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát (a szélét nem lisztezzük, mert lehúzza a tésztánkat) és kb. 180 fokon tűzpróbáig sütjük, majd ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.
A meggyzselé:
A meggyet leszűrjük, és a levét használjuk fel először. A cukrokat összekeverjük, majd a leszűrt meggylével csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük, az utolsó 2-3 percben belerakjuk a meggyszemeket is (16 szem kivételével, amit a díszítéshez félreteszünk). Nem főzzük tovább, mert szétfő a gyümölcs. Teljesen kihűtjük.
A krém:
A tejszínt felverjük (hidegen!) a cukor, habfixáló, zselatinfix hozzáadásával, jó keményre és a hűtőbe tesszük felhasználásig. Egy kis adagot (6-8 ek-nyit) félreteszünk, ebbe belekeverünk 1 ek. kakaóport.
Összeállítás:
1. tortalapra: 1/2 adag meggyzselé, ennek a tetejére óvatosan rákenjünk az 1/3-nyi tejszínt, erre jön a fele adag kakaós tejszín, csak vékonyan a fehér tetejére
2. tortalap: maradék meggyzselé, erre a tejszín 1/3-ad része, és a maradék csokis tejszín.
3. tortalap: ezzel fedjük a tortának, kicsit rányomkodjuk a tetejét, majd a maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk és habzsákkal díszítjük. A tetejére szépen felültetjük a félretett meggyszemeket, az oldalát csokidarával v. darált dióval megszórjuk, mandulaszeleteket is tehetünk a tetejére dísznek, de ez már a fantázia kérdése. Hűtőben tároljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »