Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- késhegynyi szódabóna
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek kakaó
Meggyzseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 csomag vaníliacukor
Krémhez:
- 7-8 dl tejszín
- 3 habfixáló
- 3 cs. vaníliacukor
- 1/2 csomag zselatinfix
- 1 ek kakaópor
díszítéshez:
- 16 szem meggy
- csokidara
- mandulaszelet
Elkészítése:
Először a Piskótát készítjük el:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz keverjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, a citrom reszelt héját és a kakaóport.
Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát (a szélét nem lisztezzük, mert lehúzza a tésztánkat) és kb. 180 fokon tűzpróbáig sütjük, majd ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.
A meggyzselé:
A meggyet leszűrjük, és a levét használjuk fel először. A cukrokat összekeverjük, majd a leszűrt meggylével csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük, az utolsó 2-3 percben belerakjuk a meggyszemeket is (16 szem kivételével, amit a díszítéshez félreteszünk). Nem főzzük tovább, mert szétfő a gyümölcs. Teljesen kihűtjük.
A krém:
A tejszínt felverjük (hidegen!) a cukor, habfixáló, zselatinfix hozzáadásával, jó keményre és a hűtőbe tesszük felhasználásig. Egy kis adagot (6-8 ek-nyit) félreteszünk, ebbe belekeverünk 1 ek. kakaóport.
Összeállítás:
1. tortalapra: 1/2 adag meggyzselé, ennek a tetejére óvatosan rákenjünk az 1/3-nyi tejszínt, erre jön a fele adag kakaós tejszín, csak vékonyan a fehér tetejére
2. tortalap: maradék meggyzselé, erre a tejszín 1/3-ad része, és a maradék csokis tejszín.
3. tortalap: ezzel fedjük a tortának, kicsit rányomkodjuk a tetejét, majd a maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk és habzsákkal díszítjük. A tetejére szépen felültetjük a félretett meggyszemeket, az oldalát csokidarával v. darált dióval megszórjuk, mandulaszeleteket is tehetünk a tetejére dísznek, de ez már a fantázia kérdése. Hűtőben tároljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

