Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- 2 ek kakaópor
Töltelék és díszítés:
- fél l habtejszín
- 2 cs habfix
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 cs vaníliás pudingpor cukor
- 2 kk fahéj(a zselébe)
- fahéj a tetejére
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat elkeverjük a cukor felével, majd alaposan beledolgozzuk a vizet és az olajat. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákat és a sütőporral-kakaóporral elkevert lisztet is. Egy 26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, melyet előtte kivajaztunk és liszteztünk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.
A krémhez meggyet lecsepegtetjük. Félreteszünk díszítés gyanánt a tetejére kb 16 szemet.
A levében elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadunk 1-2 ek cukrot, fahéjat és a meggyet és készre főzzük kis lángon, majd hagyjuk hűlni.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha szükséges adhatunk hozzá porcukrot (ha nem édesített tejszínt használunk).
Miután kihűlt a piskóta az egyik lap tetejéből megpróbálunk, egy 1 cm-es karikát levágni. Ezt kiszúró forma segítésével kilyukasztgatjuk, majd az így kapott formákat félretesszük, ezek lesznek a díszeink a torta tetején.
Az alsó lapot, egy tortatálra tesszük. Elkezdjük habzsák segítségével díszíteni a következőképen: egy kört írunk le a torta lap szélén( kb 2 csm-es), amit aztán a megy zselé követ, szintén kör formában.
A meggyzselénél a kinyomó zsákra nem illesztetek formát, csak a csövön keresztül nyomtam, hiszen a meggy eldugítaná.
Még egy kör hab következik, majd a maradék helyre, középen zselét teszünk.
A másik lapot ráhelyezzük az alsó lapra és ismét rétegezzük a tölteléket, de most megfordítjuk a sorrendet. Zselé, hab zselé és középre hab. Ettől sakktábla formát kap szeletelésnél.
A maradék habot, szépen rásimítjuk a torta külsejére, felül és oldalt egyaránt, majd csillag kinyomó segítségével feldíszítjük a tortánk tetejét.
Nagy mintákat nyomunk, erre helyezzük a kiszúróval készített piskótát, ferdén.
Szitálunk rá egy kevés fahéjat, mielőtt a meggy rákerül.
A nagy minták közé, kisebb mintákat nyomunk, erre jön a meggy.
A közepére zselét teszünk (ha marad) és ízlés szerint még habzsákkal díszíthető a teteje vagy oldala a maradék habból.
Esetleg csíkozhatjuk is az oldalát, mint jelen esetben Én is tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »