Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 19 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 0,7 dl olaj
    • 0,7 dl langyos víz
    • 2 ek kakaópor

    Töltelék és díszítés:

    • fél l habtejszín
    • 2 cs habfix
    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 cs vaníliás pudingpor cukor
    • 2 kk fahéj(a zselébe)
    • fahéj a tetejére

    Elkészítése:
    A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat elkeverjük a cukor felével, majd alaposan beledolgozzuk a vizet és az olajat. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákat és a sütőporral-kakaóporral elkevert lisztet is. Egy 26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, melyet előtte kivajaztunk és liszteztünk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

    A krémhez meggyet lecsepegtetjük. Félreteszünk díszítés gyanánt a tetejére kb 16 szemet.
    A levében elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadunk 1-2 ek cukrot, fahéjat és a meggyet és készre főzzük kis lángon, majd hagyjuk hűlni.

    A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha szükséges adhatunk hozzá porcukrot (ha nem édesített tejszínt használunk).

    Miután kihűlt a piskóta az egyik lap tetejéből megpróbálunk, egy 1 cm-es karikát levágni. Ezt kiszúró forma segítésével kilyukasztgatjuk, majd az így kapott formákat félretesszük, ezek lesznek a díszeink a torta tetején.

    Az alsó lapot, egy tortatálra tesszük. Elkezdjük habzsák segítségével díszíteni a következőképen: egy kört írunk le a torta lap szélén( kb 2 csm-es), amit aztán a megy zselé követ, szintén kör formában.
    A meggyzselénél a kinyomó zsákra nem illesztetek formát, csak a csövön keresztül nyomtam, hiszen a meggy eldugítaná.
    Még egy kör hab következik, majd a maradék helyre, középen zselét teszünk.

    A másik lapot ráhelyezzük az alsó lapra és ismét rétegezzük a tölteléket, de most megfordítjuk a sorrendet. Zselé, hab zselé és középre hab. Ettől sakktábla formát kap szeletelésnél.

    A maradék habot, szépen rásimítjuk a torta külsejére, felül és oldalt egyaránt, majd csillag kinyomó segítségével feldíszítjük a tortánk tetejét.

    Nagy mintákat nyomunk, erre helyezzük a kiszúróval készített piskótát, ferdén.
    Szitálunk rá egy kevés fahéjat, mielőtt a meggy rákerül.

    A nagy minták közé, kisebb mintákat nyomunk, erre jön a meggy.

    A közepére zselét teszünk (ha marad) és ízlés szerint még habzsákkal díszíthető a teteje vagy oldala a maradék habból.
    Esetleg csíkozhatjuk is az oldalát, mint jelen esetben Én is tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá