Fekete szeder torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 6tojás
- 6kanál cukor
- 6kanál liszt
- 6kanál víz
- 1sütőpor
- 2kanál kakaópor
Krémhez:
- 6dl szeder vagy más piros színű gyümölcslé
- 2 vanília puding
- 1kanál cukor
- 6dl habtejszín
- 35 dkg fekete szeder
- 1cs zselatin fix
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral belerakjuk a vizet, a sütőport, a lisztet, a kakaóport, végül a tojásfehérjéből vert habot. Tűpróbáig sütjük. Közben felmelegítjük a gyümölcslevet a cukorral, pici gyümölcslében csomómentesre keverjük a pudingokat, és sűrűre főzzük. Habverővel keményre verjük a habtejszínt pici cukorral és a zselatin fix-szel. A tortalapot három lapra vágjuk. Az elő lapot körbe a szélét megkenjük pudinggal, majd habtejszínnel végül pudinggal. A második lapot habtejszínnel kezdjük majd puding és újra habtejszín. Rárakjuk a harmadik lapot megkenjük a maradék habtejszínnel, szederrel, esetleg csoki reszelékkel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.