Fekete szeder torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fekete szeder torta

Hozzávalók:

Tortalaphoz:

  • 6tojás
  • 6kanál cukor
  • 6kanál liszt
  • 6kanál víz
  • 1sütőpor
  • 2kanál kakaópor

Krémhez:

  • 6dl szeder vagy más piros színű gyümölcslé
  • 2 vanília puding
  • 1kanál cukor
  • 6dl habtejszín
  • 35 dkg fekete szeder
  • 1cs zselatin fix

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral belerakjuk a vizet, a sütőport, a lisztet, a kakaóport, végül a tojásfehérjéből vert habot. Tűpróbáig sütjük. Közben felmelegítjük a gyümölcslevet a cukorral, pici gyümölcslében csomómentesre keverjük a pudingokat, és sűrűre főzzük. Habverővel keményre verjük a habtejszínt pici cukorral és a zselatin fix-szel. A tortalapot három lapra vágjuk. Az elő lapot körbe a szélét megkenjük pudinggal, majd habtejszínnel végül pudinggal. A második lapot habtejszínnel kezdjük majd puding és újra habtejszín. Rárakjuk a harmadik lapot megkenjük a maradék habtejszínnel, szederrel, esetleg csoki reszelékkel díszítjük.